Activiteiten in 2021

Ted Polet

Dutch Group bijeenkomst, 10 december 2021

Op 10 december kwamen we in klein comité bij elkaar in Leiden, nadat helaas de eerder geplande bijeenkomst bij Lucien moest worden afgezegd. Aanwezig waren Bert van Rhijn, Dick van Beek en Peter Soonius, naast mijzelf (Ted). Met het oog op de nog immer ingewikkelde situatie bij het organiseren van bijeenkomsten in coronatijd had ik al eerder voorgesteld om regionale bijeenkomsten te houden.

In ieder geval lukte het prima om met een viertal mensen een middag bijeen te komen. We bekeken bij de koffie en thee (en de uitstekende citroencake van Rosien van Rhijn) de meegebrachte modellen, en kregen een voordracht over Britse stoomtrams van Dick. Daarna gingen we naar boven om de modellen te laten proefrijden op mijn modelbaan. Dat gaf mijzelf ook de gelegenheid om mijn railbussen te laten zien.

Het succes van deze bijeenkomst roept de vraag op of we ons niet hierop moeten gaan richten, ook al gezien de geografische spreiding van onze leden. Het is geen vervanging voor grotere bijeenkomsten en tentoonstellingen, maar het is snel te organiseren en voorlopig een goed alternatief in de gegeven omstandigheden. In ieder geval heeft Peter er wel oren naar om een volgende bijeenkomst op deze manier op te zetten.

Dick vertelt over zijn onderzoek naar Britse stoomtrams.

Bert bekijkt zijn Lynton & Barnstaple goederenwagens, getrokken door mijn model van L&B 'Lyn'.

Foto's          

Dutch Group bijeenkomst, 18 september 2021

Onze smalspoortentoonstelling in september in Valkenburg (Katwijk) is afgelast, vooral door verwarring over de wijze waarop het Smalspoormuseum de beperkende maatregelen van de overheid moest toepassen op een tentoonstelling ingericht als 'doorlooplocatie'. We gaan zien hoe het zich ontwikkelt, omdat er om de haverklap nieuwe controlemaatregelen worden bedacht.

In ieder geval was ons antwoord om dan maar een bijeenkomst bij mij thuis te organiseren, die een groot succes bleek. In deze bizarre tijden moet je redeneren in termen van wat WEL kan, niet wat NIET kan.

De bijeenkomst was een groot succes met zeven deelnemers afgezien van mijzelf: Jan van Mourik (die Uivernest meebracht), Lucien Eijdems, Ruud Wittekoek, Bert van Rhijn, Dick van Beek, Hans Kamps, en Siem de Jong, die een grote verzameling modellen in H0e, H0f (6.5 mm spoor) en H0p (5.4 mm spoor) had meegebracht. Na de bijeenkomst gingen zes van de deelnemers eten bij een plaatselijke Chinees.

Jan geeft college over animaties op Uivernest.

H0f railscooter met aanhangwagen (Siem de Jong).

Drukte in eindpunt Uivernest (Jan van Mourik).

De Garratt in actie op de C&DR.

Foto's Lucien          

Foto's Ted              

Foto's Ruud            

Foto's Siem            

Flickr album Lucien  

Dutch Group bijeenkomst, 29 mei 2021

Niemand had kunnen voorzien hoezeer de wereld na februari 2020 op zijn kop zou worden gezet. Het zou 15 maanden duren voordat een klein groepje van onze leden weer bij elkaar zou komen, op 29 mei 2021, met uitzondering van een paar een-op-een bezoekjes. Zes leden kwamen op 29 mei bij elkaar bij Lucien in Roosendaal, met dozen vol modellen en drie modelbanen. Lucien had Zweifelsfall opgezet, Dick bracht zijn computergestuurde OberUnter, en ik had Creag Dhubh Summit meegenomen.

Vijf van de zes: Dick Schuurman, Peter Duijve, Lucien Eijdems, Jos de Klerk en Jan van Mourik.

Vreemde loc op Lucien's Zweifelsfall.

Duitse railbus op Ted's Creag Dhubh.

OberUnter (Dick Schuurman) in actie.

Foto's Lucien    

Foto's Ted