Activiteiten in 2000

Reinier Hendriksen Trofee

Toen Reinier Hendriksen in april 2000 overleed gingen aan twee zijden van de Noordzee stemmen op om naar goed Brits gebruik een wisseltrofee in het leven te roepen waaraan zijn naam verbonden was. In Engeland was dat Laurie Cooksey van de 'Racoons Group', en in Nederland kwam onafhankelijk daarvan ook Wim Bloemendaal met hetzelfde idee.

Wim Bloemendaal nam het initiatief om door een bekende graveur in Amsterdam een dikke glasplaat te laten graveren met een tekening van Moors End, ooit gemaakt door Rein zelf.

Chris O'Donoghue, enkele leden van de 'Racoons Group' en het bestuur van de Greenwich & District Narrow Gauge Model Railway Society effenden in Engeland het pad voor een jaarlijkse uitreiking van de trofee op Expo-NG, een belangrijke Britse smalspoorshow, die elk najaar in Swanley bij Londen wordt gehouden.

De trofee wordt uitgereikt aan de bouwer van de smalspoorbaan, die naar het oordeel van de jury het meest is gebouwd in de geest van het werk van Reinier: klein, sfeervol en goed gebouwd.

De Reinier Hendriksen Trofee door de jaren heen  

Smalspoormodeldagen Valkenburg, september 2000

De 009 Society was goed vertegenwoordigd bij de Smalspoormodeldagen in het Nationaal Smalspoormuseum in Valkenburg, Zuid-Holland van 16 en 17 september 2000. Niet alleen waren vier Nederlandse leden aanwezig met hun modelspoorweg, maar ook hadden wij bezoek van Ian Turner uit Engeland, die met zijn zelfgebouwde Garratt-lokomotieven een publiekstrekker bleek te zijn. De meeste foto's zijn gemaakt door een onbekend gebleven fotograaf die ons een diskette in handen drukte tijdens de show.

Meer foto's  

Bezoek Ian Turner aan de C&DR

Voorafgaand aan de show in Valkenburg bracht Ian Turner een bezoek aan de Craigcorrie & Dunalistair Railway. We lieten Ian's mooie zelfgebouwde locomotieven over de C&DR rijden.

Meer foto's  

Annual General Meeting, Redditch 2000

In mei 2000 was Dunalistair uitgenodigd door Dave Etheridge, de organisator van de jaarvergadering van de 009 Society in Redditch in Engeland. Ted en Marcel Polet reisden dus naar Redditch met Dunalistair op een houten stelling achterin de auto. Mick Thornton maakte foto's van Dunalistair, wederom met zijn eerste digitale diskettecamera.

Meer foto's